Brut 75 cl. (Gift Box)Veuve Clicquot Den Gule Enke Brut

Veuve Clicquot

Brut 75 cl. (Gift Box)

388 kr v/1 stk.
Extra Brut Extra Old 2, 75 cl. med gaveæskeVeuve Clicquot Extra Brut Extra Old 2

Veuve Clicquot

Extra Brut Extra Old 2, 75 cl. med gaveæske

598 kr v/1 stk.
RICH Rosé 75 cl.Veuve Clicquot RICH Rosé

Veuve Clicquot

RICH Rosé 75 cl.

598 kr v/1 stk.
RICH 75 cl.Veuve Clicquot RICH

Veuve Clicquot

RICH 75 cl.

488 kr v/1 stk.
Jamesse Grand Blanc 75 cl.

Lehmann

Jamesse Grand Blanc 75 cl.

98 kr v/1 stk.
La Grande Dame 2008 (Gift box)Veuve Clicquot La Grande Dame 2008

Veuve Clicquot

La Grande Dame 2008 (Gift box)

1.275 kr v/1 stk.
La Grande Dame Rosé 2008 75 cl.Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé 2008

Veuve Clicquot

La Grande Dame Rosé 2008 75 cl.

2.598 kr
Brut ICE JACKET 75 cl.Brut ICE JACKET 75 cl.
Udsolgt

Veuve Clicquot

Brut ICE JACKET 75 cl.

398 kr
Rich Magnum 1,5 LVeuve Clicquot Rich Magnum

Veuve Clicquot

Rich Magnum 1,5 L

1.098 kr
Veuve Clicquot Demi-Sec

Veuve Clicquot

Demi-Sec 75 cl.

378 kr v/1 stk.
Rich 2002 (Gift Box)

Veuve Clicquot

Rich 2002 (Gift Box)

898 kr
Rosé 75 cl. (Gift Box)Veuve Clicquot Rosé

Veuve Clicquot

Rosé 75 cl. (Gift Box)

448 kr v/1 stk.
2008 Rosé 75 cl. (Gift Box)2008 Rosé 75 cl. (Gift Box)

Veuve Clicquot

2008 Rosé 75 cl. (Gift Box)

698 kr
La Grande Dame 2006 (Gift Box)La Grande Dame 2006 (Gift Box)

Veuve Clicquot

La Grande Dame 2006 (Gift Box)

1.198 kr
La Grande Dame Rosé 2006 75 cl.La Grande Dame Rosé 2006 75 cl.

Veuve Clicquot

La Grande Dame Rosé 2006 75 cl.

2.598 kr
La Grande Rosé 1998 (Gift Box)La Grande Rosé 1998 (Gift Box)

Veuve Clicquot

La Grande Rosé 1998 (Gift Box)

2.198 kr

Historien om Veuve Clicquot

Veuve Clicquot stammer tilbage fra år 1722, hvor et af de ældste champagnehuse, som stadig producerer champagne den dag i dag, blev grundlagt. Champagnehuset, som er beliggende i det nordlige Frankrig, blev stiftet af Philippe Clicquot, og er efterfølgende blevet et af verdens største champagneproducenter. Én af grundene til, at champagnehuset er et af de største, skyldes at champagnehuset i 1810 opfandt vintage champagne, og i 1818 var Veuve Clicquot det første champagnehus til at fremstille rosé. Dette gjorde de ved at blande hvid champagnevin med almindelig rødvin. Det vil sige, at idéen og fremstillingsmetoderne omkring rosé, som bruges verden over i dag, blev opfundet af Veuve Clicquot champagnehuset. Da Philippe Clicquot døde, overtog hans søn, Francois, champagnehuset. I 1805 døde Francios Clicquot, og derefter overtog hans kone, Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin, champagnehuset i en alder af 27 år, hvor hun drev huset videre sammen med Comte Edouard Werlé og kældermester Antoine Müller.    

Den Gule Enke 

Veuve betyder enke på fransk. At den champagne, som de fleste danskere i dag kender under navnet Veuve Clicquot med tilnavnet Den Gule Enke, skyldes en ung, fransk kvinde ved navn Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin. Madame Clicquot, som hun blev kaldt, mistede sin mand, Francios Clicquot, efter kun syv års ægteskab, da han døde af en uforklarlig feber og efterlod hende med en datter på tre år og firmaet Clicquot Champagne, som han havde investeret rub og stub af familiens formue i.    

Enke og enlig mor som 27-årig 

Året var 1805, Madame Clicquot var 27 år, og hun vidste intet om champagne, vinproduktion eller om at drive en forretning. På trods af, at det for 200 år siden var ekstremt kontroversielt, at en kvinde beskæftigede sig med andet end børn og broderi, besluttede den godt begavede og viljestærke Madame Clicquot sig for selv at sætte sig i spidsen for sin mands virksomhed og føre den videre. Men verden var mandsdomineret, og Madame Clicquot måtte i særdeleshed kæmpe for, at hendes mands arv ikke blev glemt. Det skulle midlertidigt vise sig at være en klog beslutning. Efter hårde tider, hvor Madame Clicquot måtte sælge sine smykker og låne penge for at holde virksomheden kørende, lykkedes det hende at ramme en guldåre ved at få hul igennem til Zarens hof i Rusland og udvikle andre nye markeder, hvor hun kunne forøge salget af sin mands Clicquot Champagne, som hun i mellemtiden havde omdøbt til Veuve Clicquot. Til trods for, at Madame Clicquot hverken havde kendskab til produktion af champagne, distribution eller salg, så er Veuve Clicquot blevet til et af de største champagnehuse i nyere tid.   

Revolutionerede champagnefremstilling 

 Selvom Madame Clicquot døde i 1866, bærer hun stadig en stor del af æren for at champagne er den fantastiske, sprudlende, krystalklare drik vi kender i dag. Det var hende, som udviklede den proces i champagnefremstillingen, der hedder remuage, som alle champagneproducenter siden tog til sig, og som den dag i dag stadig bruges hos små eller meget traditonelle champagneproducenter, hvor champagnen stadig bliver håndlavet, og altså ikke produceres ved brug af maskiner.  

Savede huller i køkkenbordet 

Allerede året efter sin mands død, begyndte Madame Clicquot at arbejde på at løse det problem, at champagne for 200 år siden ofte var en noget uklar og mindre boblende affære, end vi kender i dag, fordi man dengang var nødt til at hælde vinen om for at fjerne bundfaldet, hvilket sjældent lykkedes helt. Den driftige Madame fik savet huller i en køkkenbordplade. I hullerne placerede hun champagneflaskerne med bunden opad, og derefter rystede og drejede hun dem systematisk hver anden eller tredje dag, indtil alt bundfaldet havde samlet sig i flaskens hals. Metoden betyder, at når halsen så dryppes så i en iskold væske, så indholdet fryser til is, kan den lille prop af bundfald kan fjernes, uden at champagnen fosser ud. Det forhindrer, at vinen mister sine skønne bobler eller kommer i kontakt med ilt, gør vinen dårlig og mindre holdbar.  

En god leder ansætter gode folk 

Ingen leder klarer sig uden gode folk, og Madame Clicquot havde et skarp øje for at hyre de rigtige folk, der iblandt sin kældermester, der hjalp hende med at forfine remuage-systemet og en dygtig og frem for alt ærlig forretningsmand, som arbejdede for hende i 50 år. Han hed Edouard Werlé og blev hendes ven og forretningspartner. Da hun døde som 89-årig i 1866, efterlod hun firmaet til ham. 

 Veuve Clicquot Brut 

Afslutningsvis er det essentielt at tage udgangspunkt i Veuve Clicquots, Brut. Dette er deres traditionelle champagne, som er ganske intens og kraftig med et fantastisk strejf af citrusfrugter. Det særlige ved Veuve Clucqout Brut, er, at blandingsforholdet mellem druerne hvert år varierer afhængigt af høsten. Dette sikrer, at huset kan lave så konsistent en champagne som muligt. Det resulterer i en udsøgt champagne, der har en flot balance imellem kraft og friskhed. Sørg for, at champagnen har den rigtige temperatur, gerne afkølet til 8-10°C. Serveres champagnen ved denne temperatur, vil smagsnuancerne i sandhed vise sig, og det vil i højere grad være muligt at smage champagnens forskellige aromaer. Bliver champagnen køligere, vil det påvirke smagsoplevelsen.  

 

 

Tidligere set