Brut 75 cl. (Gift Box)Veuve Clicquot Den Gule Enke Brut

Veuve Clicquot

Brut 75 cl. (Gift Box)

388 kr v/1 stk.
Extra Brut Extra Old 2, 75 cl. med gaveæskeVeuve Clicquot Extra Brut Extra Old 2

Veuve Clicquot

Extra Brut Extra Old 2, 75 cl. med gaveæske

598 kr v/1 stk.
RICH Rosé 75 cl.Veuve Clicquot RICH Rosé

Veuve Clicquot

RICH Rosé 75 cl.

598 kr v/1 stk.
RICH 75 cl.Veuve Clicquot RICH

Veuve Clicquot

RICH 75 cl.

488 kr v/1 stk.
Jamesse Grand Blanc 75 cl.

Lehmann

Jamesse Grand Blanc 75 cl.

98 kr v/1 stk.
La Grande Dame 2008 (Gift box)Veuve Clicquot La Grande Dame 2008

Veuve Clicquot

La Grande Dame 2008 (Gift box)

1.275 kr v/1 stk.
La Grande Dame Rosé 2008 75 cl.Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé 2008

Veuve Clicquot

La Grande Dame Rosé 2008 75 cl.

2.598 kr
Brut ICE JACKET 75 cl.Brut ICE JACKET 75 cl.
Udsolgt

Veuve Clicquot

Brut ICE JACKET 75 cl.

398 kr
Rich Magnum 1,5 LVeuve Clicquot Rich Magnum

Veuve Clicquot

Rich Magnum 1,5 L

1.098 kr
Veuve Clicquot Demi-Sec

Veuve Clicquot

Demi-Sec 75 cl.

378 kr v/1 stk.
Rich 2002 (Gift Box)

Veuve Clicquot

Rich 2002 (Gift Box)

898 kr
Rosé 75 cl. (Gift Box)Veuve Clicquot Rosé

Veuve Clicquot

Rosé 75 cl. (Gift Box)

448 kr v/1 stk.
2008 Rosé 75 cl. (Gift Box)2008 Rosé 75 cl. (Gift Box)

Veuve Clicquot

2008 Rosé 75 cl. (Gift Box)

698 kr
La Grande Dame 2006 (Gift Box)La Grande Dame 2006 (Gift Box)

Veuve Clicquot

La Grande Dame 2006 (Gift Box)

1.198 kr
La Grande Dame Rosé 2006 75 cl.La Grande Dame Rosé 2006 75 cl.

Veuve Clicquot

La Grande Dame Rosé 2006 75 cl.

2.598 kr
La Grande Rosé 1998 (Gift Box)La Grande Rosé 1998 (Gift Box)

Veuve Clicquot

La Grande Rosé 1998 (Gift Box)

2.198 kr

Historien om Veuve Clicquot

Ægtemanden døde af feber
Veuve betyder enke på fransk. At den champagne flest danskere i dag kender navnet på er Veuve Clicquot med tilnavnet Den Gule Enke, skyldes en ung, fransk kvinde ved navn Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin. Madame Clicquot, som hun blev kaldt, mistede sin mand efter kun syv års ægteskab, da han døde af en uforklarlig feber og efterlod hende med en datter på tre år og firmaet Clicquot Champagne, som han havde investeret rub og stub af familiens formue i. 

Enke og enlig mor som 27-årig

Året var 1805, Madame Clicquot var 27 år, og hun vidste intet om champagne, vinproduktion eller om at drive en forretning. På trods af at det for 200 år siden var ekstremt kontroversielt, at en kvinde beskæftigede sig med andet end børn og broderi, besluttede den godt begavede og viljestærke Madame Clicquot sig for selv at sætte sig i spidsen for sin mands virksomhed og føre den videre. Det skulle vise sig at være en klog beslutning. Efter hårde tider, hvor Madame Clicquot måtte sælge sine smykker og låne penge for at holde virksomheden kørende, lykkedes det hende at ramme en guldåre ved at få hul igennem til Zarens hof i Rusland og udvikle andre nye markeder, hvor hun kunne forøge salget af sin mands Clicquot Champagne, som hun i mellemtiden havde døbt om til Veuve Clicquot. 

Revolutionerede champagnefremstilling

Selvom Madame Clicquot døde i 1866, bærer hun stadig en stor del af æren for at champagne er den fantastiske, sprudlende, krystalklare drik vi kender i dag. Det var hende, som udviklede den proces i champagnefremstillingen, der hedder remuage, som alle champagneproducenter siden tog til sig, og som den dag i dag stadig bruges hos små eller meget traditonelle champagneproducenter, hvor champagnen stadig bliver lavet af hænder og ikke maskiner. 

Savede huller i køkkenbordet

Allerede året efter sin mands død, begyndte Madame Clicquot at arbejde på at løse det problem, at champagne for 200 år siden ofte var en noget uklar og mindre boblende affære, end vi kender i dag, fordi man dengang var nødt til at hælde vinen om for at fjerne bundfaldet, hvilket sjældent lykkedes helt. Den driftige Madame fik savet huller i en køkkenbordplade. I hullerne placerede hun champagneflaskerne med bunden opad, og derefter rystede og drejede hun dem systematisk hver anden eller tredje dag, indtil alt bundfaldet havde samlet sig i flaskens hals. Metoden betyder, at når halsen så dryppes så i en iskold væske, så indholdet fryser til is, kan den lille prop af bundfald kan fjernes, uden at champagnen fosser ud. Det forhindrer, at vinen mister sine skønne bobler eller kommer i kontakt med ilt, gør vinen dårlig og mindre holdbar. 

En god leder ansætter gode folk

Ingen leder klarer sig uden gode folk, og Madame Clicquot havde et skarp øje for at hyre de rigtige folk, der iblandt sin kældermester, der hjalp hende med at forfine remuage-systemet og en dygtig og frem for alt ærlig forretningsmand, som arbejdede for hende i 50 år. Han hed Edouard Werlé og blev hendes ven og forretningspartner. Da hun døde som 89-årig i 1866, efterlod hun firmaet til ham.

Veuve Clicquot Brut

Afslutningsvis er det essentielt at tage udgangspunkt i Veuve Clicquots, Brut. Dette er deres traditionelle champagne, som er ganske intens og kraftig med et fantastisk strejf af citrusfrugter. Det særlige ved Veuve Clucqout Brut er, at blandingsforholdet mellem druerne hvert år varierer afhængigt af høsten. Dette sikrer, at huset kan lave så konsistent en champagne som muligt. Det resulterer i en udsøgt champagne, der har en flot balance imellem kraft og friskhed.

Tidligere set