HISTORIEN BAG HENNESSY COGNAC 

Historien bag Hennessy Cognac går helt tilbage til det 18. århundredes Frankrig. Her grundlagde irske Richard Hennessy cognachuset i 1765 i byen Cognac. Som cognachus har det stået i spidsen for innovative og kreative idéer i over 250 år – til stor glæde for alle elskere af cognac. 

Richard Hennessy forlod Irland til fordel for kontinentaleuropa og Frankrig, hvor han lagde grundstenen for destilleriet. Cognachuset fik dog først for alvor succes, da sønnen, James Hennessy, overtog forretningen, og gav det navnet Jas Hennessy & Co. Dette navn bærer destilleriet stadig med stolthed i dag. Under James Hennessys ledelse udviklede og udvidede han gradvist forretningen, før han gav stafetten videre til næste generation. I øjeblikket er det bl.a. 7. og 8. generation, som står bag den succesrige forretning. Hennessy Cognac er i dag verdens førende og største producent af cognac med et årligt salg på ca. 50 millioner flasker. Det betyder, de står for over 40 procent af den samlede produktion af cognac på verdensplan.   

 

HENNESSY COGNAC FRA NATURSKØNNE OMRÅDER 

Byen Cognac er i dag verdensberømt og elsket for sine cognac – ikke mindst takket være Hennessy. Cognac ligger i Charente-distriktet i det sydvestlige Frankrig, som er et naturskønt område, der i dag er verdensberømt og elsket for sin produktion af netop cognac. Det er i disse maleriske omgivelser, at Hennessy Cognac produceres.

Cognac kaldes også for fransk druebrændevin. Men det er faktisk kun druer, som er dyrket i et afgrænset geografisk område fra byen, som må anvende navnet cognac på sine flasker. Dette krav lever Hennessy selvfølgelig op til.  

Vejr- og klimamæssigt er forholdene i området optimale for druedyrkning med de våde vintre og lune somre. Dette giver helt perfekte vækstbetingelser for druerne. Til produktion af Hennessy cognac anvendes der først og fremmest St. Emilion druer, som er en standard-drue til alt slags brandy. Druen kendes også under det franske alias Ugni Blanc eller det italienske Trebbiano. St. Emilion er en syreholdig og frisk drue, som også indgår i rigtig mange hvidvine. For at fastholde druernes syreholdige niveau plukkes de, inden de er helt modne, hvilket også gør dem perfekte til den efterfølgende destillation. 

 

SÅDAN FREMSTILLES HENNESSY COGNAC 

I første omgang presses saften fra druerne, hvorefter det står og gærer i to til tre uger. Herefter tilsættes lidt ekstra gær, så sukkeret i saften bliver omdannet. Den første gæring får saften op på en alkoholprocent svarende til 7-8 procent. Herefter destilleres den gærede saft endnu en gang, hvilket får indholdet op på 70 procent spiritus.  

Når begge destillationer er ovre, opbevares indholdet i fade fremstillet af træ fra skovene Trocais og Limousin. Træet fra disse skove har et meget lavt indhold af harpiks, hvilket gør det perfekt til lagring. Når indholdet interagerer med luften og fadet, mister det både alkohol og vand – dog mest alkohol. I den efterfølgende blandingsproces, bliver der ført nøje kontrol, så smagen og kvaliteten er i overensstemmelse med den høje Hennessy-standard. Den færdige cognac opnår til sidst en alkoholprocent på 40 procent. 

 

FIND DIN NÆSTE HENNESSY COGNAC HOS PREMIUMBOTTLES 

Her hos PremiumBottles finder du et spændende udvalg af Hennessy cognac. Du finder bl.a. deres flagskib Hennessy Paradis Impérial inkl. gift box. Der er her tale om en sofistikeret og yderst velsmagende cognac med noter af orangeblomst, jasmin samt små nuancer af egetræ. Denne cognac har en overraskende og vedholdende eftersmag – alt i alt en eksklusiv delikatesse af en cognac.  

Du kan også prøve én af vores fremragende Hennessy XO Cognac, som har en enestående kompleksitet og viskositet. Den særlige, komplekse smag opnår denne cognac efter ca. 30 års lagring.  

Uanset hvilken cognac du vælger, så nydes de bedst efter et dejligt måltid mad ved normal stuetemperatur.      

 

Tidligere set