Denne side har begrænset support for din browser. Vi anbefaler at bruge Chrome, Safari eller Firefox.
Du har opnået fri fragt! Køb for 699,00 DKK og få gratis levering

TrustScore: 4,9

24-48 timers levering

Kurv 0

Der er ikke flere på lager

Skriv evt. til og fra kort samt leveringsdato
Du har opnået fri fragt! Du er kun 699,00 DKK fra fri fragt!
Subtotal Gratis

Din kurv er tom

Hvilken mad skal du spise til champagne?

Hvilken mad skal du spise til champagne? - PremiumBottles

Når man tænker på champagne og mad, er det oftest som en velkomstdrink til snacken, eller når der skåles til dronningens nytårstale. Desværre bliver champagnen ikke altid taget i betragtning til andet, selvom den komplimenterer mange andre typer mad. 

Så hvis du leder efter inspiration til, hvordan champagnen kan spille en større rolle når du laver mad, så læs endelig videre. Vi har samlet en guide, der gør det lettere for dig at navigere i, hvad man skal spise til sin nyindkøbte flaske champagne.

Der er nemlig næsten altid en lejlighed til at servere et glas god champagne. Gå på opdagelse i vores store udvalg af champagne og find flasken der passer til dig.

Champagne til mad - Hvad serverer man til forskellige typer champagne?

Champagne findes i mange forskellige stilarter og tørhedsgrader, hvilket gør, at der mange muligheder i forhold til servere den til mad. Men ligesom med almindelig vin, har det selvfølgelig meget at skulle have sagt, hvilken type champagne man har tænkt sig at skænke i glasset, når man skal finde ud af, hvilken mad man skal servere sammen med champagnen.

Derfor gennemgår vi herunder, hvilken slags mad som ville være passende at servere med forskellige typer af champagne.

Mad der passer til en klassisk tør champagne

En klassisk tør brut champagne står lækker og tryllebindende for sig selv, men hvis du parrer den korrekt med mad, kan den forvandles til en endnu bedre version af sig selv.

Fordi champagnen er tør, er den god med alle retter, der er salte og kraftfulde. Derfor kan den klassiske brut champagne passende parres med mad som:

  • Steak
  • Hvid trøffel
  • Citrus

En god flaske tør champagne passer også godt med friturestegt mad. Det kan være rejer, kylling eller blæksprutte. Her tager champagnen nemlig toppen af den tunge fornemmelse som mad måske giver, og virker derfor som en pallet-renser mellem hver bid. 

Hvad serverer man til sød champagne?

Den søde champagne kan du sagtens hive frem, når I når til desserten.  Her kan du servere champagnen til mad som panna cotta eller frugttærter.  Sød champagne parres også særdeles godt med shortbread biscuits og cheesecakes.

Den søde champagne skal selvfølgelig også serveres til nytårets kransekage. De søde noter i champagnen går nemlig perfekt i spænd med den sødme, der også er i kransekagen. Hvis du har haft en dårlig oplevelse med champagne og kransekage, har det givetvis været fordi der er blevet serveret en tør champagne. For når man serverer en tør brut champagne til denne type søde mad, kan champagnen forekomme sur.

Derfor skal du altid gå efter en sød champagne, når den skal serveres til kransekage. 

Hvad spiser man til en Blanc de Blancs champagne?

Har du har anskaffet dig en Blanc de Blancs champagne, skal du ikke parre den med alt for kraftfuld mad. Derfor komplimenteres den særligt af nedenstående:

  • Kaviar
  • Østers
  • Let fisk
  • Hummer
  • Rejer

De friske og mineralske toner af grønne æbler og citrus, som Blanc de Blancs besidder, går glimrende til næsten al fisk og skaldyr. 

Østers og champagne er også en meget velkendt smagssammensætning. Champagnens syre og bobler giver liv til østerens tekstur. 

Champagne til nytårssnacks

Ingen nytår uden champagne. Champagnen er især en populær drink, når du serverer snacks eller apéretifs for dine gæster. Og det forstår vi godt! Champagnen går nemlig fantastisk godt til dine foretrukne nytårssnacks.

Champagnen harmonerer særlig godt med salte snacks, såsom:

  • Brødstænger med en dip, måske en oliventapenade
  • Chips eller popkorn
  • Hårde oste, som pecorino eller cheddar

Champagne går også godt til brunchbordet 

Champagnen behøver ikke altid først at blive åbnet, når det bliver aften. Du kan nemlig sagtens tilføje en god flaske champagne til brunchbordet. Mange vil lynhurtigt tænke på mimosas - hvor du hælder en smule appelsinjuice i et glas champagne, for at pifte brunchstemningen lidt op.

Et glas champagne vil gå fantastisk til en tallerken med blinis, laks og kaviar - eller til pandekager med frugt og ricotta, og endda en portion eggs benedict. Få mere inspiration til en god champagnebrunch her

Champagnen er altså det sidste prik over i’et og kan gøre selv en kedelig mandagsmenu ekstravagant. Forkæl dig selv og dem du holder af med lidt luksus hos PremiumBottles.

[% render 'partials/free-shipping' %]

Kurv 0

Der er ikke flere på lager

Match med:
[% render 'partials/cart-price' %]

Din kurv er tom