Dette er den knastørre Champagne, som er produceret med druernes naturlige sukkerindhold, hvilket ofte efterlader en noget tør, men samtidig let og syrlig champagne. Her får du ofte den “rene” oplevelse fra champagneproducenten.
Den næste kategori som vi vil introducere dig for er “meget tør champagne”, dog ikke nær så tør som en “zero dosage”. Ekstra brut er til en intens smagsoplevelse, hvor kvaliteten af druerne og kælder arbejdet virkelig kommer frem.

Brut er det franske ord for tør, så vi har igen med en tør champagne at gøre. Det er den klassiske tørre vin og måske den mest almindelige champagne af dem alle, som går godt til langt de fleste salte snacks. En større del af de kendte champagner er “brut”.


En sødere vin end “Brut”, men er stadig en smule tør.
Da det er en sødere vin, kan den anbefales til nytårsaften til kransekagen.
Denne halvsøde variant er ligeledes ideel til søde snacks, eller til personen, som ikke er til den tørre og intense smag.

Den meget søde vin, som kan nydes som en dessert.
Grundet den meget søde smag, kan denne type sagtens klare at blive tyndet op, og er særlig god til drinks. Du kan derfor roligt tilsætte isterninger, jordbær eller andet friskt i glasset, uden frygten for om smagen vil blive forringet.
