Denne side har begrænset support for din browser. Vi anbefaler at bruge Chrome, Safari eller Firefox.
Du har opnået fri fragt! Du er 950,00 DKK fra gratis levering

TrustScore: 4,9

24-48 timers levering

Kurv 0

Der er ikke flere på lager

Produkter
Mest populære tilkøb:
Skriv evt. til og fra kort samt leveringsdato
Du har opnået fri fragt! Du er 950,00 DKK fra gratis levering
Subtotal Gratis

Valider din alder via MitID. Efter alderstjek skal du indtaste leveringsoplysninger og betale som normalt.

Din kurv er tom

Veuve Clicquot

Champagnehuset Veuve Clicquot gemmer på en yderst spændende historie om hvordan grundlæggerens kone pludselig stod for at skulle videreudvikle champagnehuset efter hendes mand Philippe Clicquot døde af høj feber. 

Hun var blot 27 år og vidste intet om champagne, til den dag i dag, hvor det er et verdenskendt champagnehus, som har nogle af de fineste bobler.

Historien bag Veuve Clicquot champagne

Veuve Clicquot stammer tilbage fra år 1722, hvor et af de ældste champagnehuse, som stadig producerer champagne den dag i dag, blev grundlagt. Champagnehuset, som er beliggende i det nordlige Frankrig, blev stiftet af Philippe Clicquot, og er efterfølgende blevet et af verdens største champagneproducenter. Én af grundene til, at champagnehuset er et af de største, skyldes at champagnehuset i 1810 opfandt vintage champagne, og i 1818 var Veuve Clicquot det første champagnehus til at fremstille rosé. Dette gjorde de ved at blande hvid champagnevin med almindelig rødvin. Det vil sige, at idéen og fremstillingsmetoderne omkring rosé, som bruges verden over i dag, blev opfundet af Veuve Clicquot champagnehuset. Da Philippe Clicquot døde, overtog hans søn, Francois, champagnehuset. I 1805 døde Francios Clicquot, og derefter overtog hans kone, Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin, champagnehuset i en alder af 27 år, hvor hun drev huset videre sammen med Comte Edouard Werlé og kældermester Antoine Müller.    

Den Gule Enke 

Veuve betyder enke på fransk. At den champagne, som de fleste danskere i dag kender under navnet Veuve Clicquot med tilnavnet Den Gule Enke, skyldes en ung, fransk kvinde ved navn Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin. Madame Clicquot, som hun blev kaldt, mistede sin mand, Francios Clicquot, efter kun syv års ægteskab, da han døde af en uforklarlig feber og efterlod hende med en datter på tre år og firmaet Clicquot Champagne, som han havde investeret rub og stub af familiens formue i.    

Enke og enlig mor som 27-årig 

Året var 1805, Madame Clicquot var 27 år, og hun vidste intet om champagne, vinproduktion eller om at drive en forretning. På trods af, at det for 200 år siden var ekstremt kontroversielt, at en kvinde beskæftigede sig med andet end børn og broderi, besluttede den godt begavede og viljestærke Madame Clicquot sig for selv at sætte sig i spidsen for sin mands virksomhed og føre den videre. Men verden var mandsdomineret, og Madame Clicquot måtte i særdeleshed kæmpe for, at hendes mands arv ikke blev glemt. Det skulle midlertidigt vise sig at være en klog beslutning. Efter hårde tider, hvor Madame Clicquot måtte sælge sine smykker og låne penge for at holde virksomheden kørende, lykkedes det hende at ramme en guldåre ved at få hul igennem til Zarens hof i Rusland og udvikle andre nye markeder, hvor hun kunne forøge salget af sin mands Clicquot Champagne, som hun i mellemtiden havde omdøbt til Veuve Clicquot. Til trods for, at Madame Clicquot hverken havde kendskab til produktion af champagne, distribution eller salg, så er Veuve Clicquot blevet til et af de største champagnehuse i nyere tid.   

Revolutionerede champagnefremstilling 

 Selvom Madame Clicquot døde i 1866, bærer hun stadig en stor del af æren for at champagne er den fantastiske, sprudlende, krystalklare drik vi kender i dag. Det var hende, som udviklede den proces i champagnefremstillingen, der hedder remuage, som alle champagneproducenter siden tog til sig, og som den dag i dag stadig bruges hos små eller meget traditonelle champagneproducenter, hvor champagnen stadig bliver håndlavet, og altså ikke produceres ved brug af maskiner.  

Savede huller i køkkenbordet 

Allerede året efter sin mands død, begyndte Madame Clicquot at arbejde på at løse det problem, at champagne for 200 år siden ofte var en noget uklar og mindre boblende affære, end vi kender i dag, fordi man dengang var nødt til at hælde vinen om for at fjerne bundfaldet, hvilket sjældent lykkedes helt. Den driftige Madame fik savet huller i en køkkenbordplade. I hullerne placerede hun champagneflaskerne med bunden opad, og derefter rystede og drejede hun dem systematisk hver anden eller tredje dag, indtil alt bundfaldet havde samlet sig i flaskens hals. Metoden betyder, at når halsen så dryppes så i en iskold væske, så indholdet fryser til is, kan den lille prop af bundfald kan fjernes, uden at champagnen fosser ud. Det forhindrer, at vinen mister sine skønne bobler eller kommer i kontakt med ilt, gør vinen dårlig og mindre holdbar.  

En god leder ansætter gode folk 

Ingen leder klarer sig uden gode folk, og Madame Clicquot havde et skarp øje for at hyre de rigtige folk, der iblandt sin kældermester, der hjalp hende med at forfine remuage-systemet og en dygtig og frem for alt ærlig forretningsmand, som arbejdede for hende i 50 år. Han hed Edouard Werlé og blev hendes ven og forretningspartner. Da hun døde som 89-årig i 1866, efterlod hun firmaet til ham. 

Veuve Clicquot Brut champagne

Afslutningsvis er det essentielt at tage udgangspunkt i Veuve Clicquots, Brut. Dette er deres traditionelle champagne, som er ganske intens og kraftig med et fantastisk strejf af citrusfrugter. Det særlige ved Veuve Clucqout Brut, er, at blandingsforholdet mellem druerne hvert år varierer afhængigt af høsten. Dette sikrer, at huset kan lave så konsistent en champagne som muligt. Det resulterer i en udsøgt champagne, der har en flot balance imellem kraft og friskhed. Sørg for, at champagnen har den rigtige temperatur, gerne afkølet til 8-10°C. Serveres champagnen ved denne temperatur, vil smagsnuancerne i sandhed vise sig, og det vil i højere grad være muligt at smage champagnens forskellige aromaer. Bliver champagnen køligere, vil det påvirke smagsoplevelsen.

 

MitID Alderskontrol

Ny dansk lovgivning kræver MitID aldersverificering ved onlinekøb af alkohol og tobak.

Noget gik galt

Vilkår og betingelser

Accepter vores handelsbetingelser.