Når vi hører ordet champagne så ved vi, at vi skal fejre nogen eller noget. For champagne er gyldne dråber af mousserende vin, og helt klart den mest populære i kategorien. Brands som Moët & Chandon, Dom Perignon mm. er som regel det folk relaterer til når man tænker på champagne, men der er mange udbydere på markedet.
I år 1700 ca. Opdagede man Méthod Champenoise, eller som det hedder i dag Méthode Traditionelle, og den champagne der blev produceret dengang, minder meget om det vi kender i dag som champagne. Det væsentligste som du skal vide omkring champagne er, at vinen pr. Definition skal ske i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig. champagne fås i mange forskellige stilarter, og i en række forskellige priser, så det er altid godt at have lidt forståelse hvad man skal kigge efter når man vælger champagne.
Vi vil gøre det nemmere for dig som forbruger, ved at komme med en anbefaling til 3 champagner du SKAL smage i 2019, der er tale om Moët & Chandon, Dom Perignon og Bollinger champagne.
Inden vi kommer med anbefalinger, er det godt at have styr på diverse kategorier indenfor champagne. Indenfor champagne er der 4 niveauer af sødme, Extra-Brut, Brut, Extra dry og Demi-sec. På flasken vil der altid stå hvilken kategori denne champagne er inden under.
Extra-Brut:
Dette er den tørreste form for champagne, det er den grundet, at gæren har opslugt alt sukkeret, så der er et fravær af sukker i champagnen.
Brut:
Denne type af champagne er klart den mest populære af mousserende vin. Champagnen er tør, med et strejf af sødme. Forskellen på Brut og Extra-Brut er, at vinproducenten stoppede fermenteringsprocessen lige før, at al sukkeret var opslugt af gæren.
Ekstra Dry:
Denne type af champagne er stadig en tør mousserende vin, men slet ikke så tør som de 2 forrige nævnte. Den er sødere end de 2 andre, men det er stadig ikke betegnet som en sød champagne.
Demi-sec:
Dette er kategoriseret som en sød champagne, bruges ofte til dessert eller lignende. Demi-sec har en mærkbar andel af sukker indeholdende, deraf kommer den søde smag.
Anbefaling #1 – Moët & Chandon Nectar
Er du ikke til den klassiske Brut eller generelt tørre vine, så skal du prøve Moët & Chandons Nectar, den er kendetegnet ved sin lyse frugtagtige smag og dens elegante modenhed. Denne Moët champagne er en Demi-sec, som er perfekt balanceret mellem sød og frisk, med en smag af eksotiske frugter samt et strejf af vanilje.
Du kan købe vores Moët Nectar champagne her.
Anbefaling #2 – Dom Perignon Vintage 2008
Dom Perignon Vintage fra 2008 er en champagne alle skal smage. Denne Dom Perignon fra 2008 så længe ud til, at blive en mindre god årgang grundet det dårlige vejr i 2008, men lige inden høsten så ændrede vejret sig, og vinmarkerne samt druerne var perfekte. Denne atypiske sæson har givet Champagnen en enestående balance. Her på PremiumBottles tror vi denne Dom Perignon 2008 ville ende på øverste hylde sammen med de helt store årgange 1990, 1996 og 2002.
Vintage champagne er yderst populært i dagens Danmark, og der kommer flere og flere samlere. Så skal man have fat i denne Dom Perignon fra 2008, så er det med, at slå til i en fart. Antonio Galloni, som er en af de mest anerkendte vinanmeldere indenfor champagne, har givet Dom Perignon Vintage 2013 en score på imponerende 98 ud af 100 mulige, som kun bekræfter hvor fantastisk denne champagne er.
Du kan købe vores Dom Perignon champagne her.
Anbefaling #3 – Bollinger Rosé Brut
Bollinger champagne er kendetegnet ved luksus og kvalitet af høj kaliber. Denne Bollinger champagne er ingen undtagelse, for med smagen af ribs, kirsebær og jordbær, så har de skabt en champagne som er skræddersyet til den danske sommer. Denne champagne har i modsætning til de andre et strejf af rødvin indeholdende, det gør denne helt champagne helt unik.