This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Du har opnået gratis levering Køb for 699 DKK og få gratis levering

Dom Pérignon - Drikker du virkelig stjerner?

Dom Pérignon - Drikker du virkelig stjerner? - PremiumBottles

Der lyder et ordsprog, at drikke Dom Perignon er som at drikke stjerner. Men kan det virkelig passe, at en flaske Champagne har så meget duft og smag, at det er som at drikke stjerner?

For at finde svaret, skal vi helt præcist tilbage til d.15 og 16 august 2010, hvor der faldt svarende til 2 måneders regn på blot to dage. Katastrofalt for vindruerne i Champagne som resulterede i, at langt de fleste producenter valgte at opgive produktionen 2010 - druerne var simpelthen ikke gode nok. Sådan gik det dog ikke til hos Moët & Chandon, der står bag Dom Pérignon.

Her valgte Vincent Chaperon, som for nyligt var tiltrådt som kældermester for Dom Pérignon, at samtlige ressourcer skulle bruges på at redde produktionen. Druerne blev håndsorteret og en mindre mængde blev det til.. Det skulle vise sig at være det hele værd. For anmelderne er vilde med Dom Pérignon Vintage 2010. F.eks. har Luca Gardini fra World Champion Sommelier givet den hele 100 point, mens James Stuckling og Intravino har givet den 98 point. Sådan flotte anmeldelser ses meget sjældent.

Men hvordan smager den så?

Den varme sødme af tropiske frugter - grøn mango, melon, ananas - skinner omgående igennem ved skænkning. De aftager herefter og gør plads til mere tempererede noter som appelsinskal og mandarin.

For at opsummere på det hele, så er det uden tvivl en champagne fra den øverste hylde. Hvorvidt den smager af stjerner, vil vi lade være op til dig, når du smager Dom Pérignon Vintage 2010.

Dom Pérignon
 

Kurv

Du har opnået gratis levering Du er 699 DKK fra at få gratis levering
Du har nået maks antal på lager

Din kurv er tom