Denne side har begrænset support for din browser. Vi anbefaler at bruge Chrome, Safari eller Firefox.
Du har opnået fri fragt! Køb for 950 DKK og få gratis levering

TrustScore: 4,9

24-48 timers levering

Kurv 0

Der er ikke flere på lager

Produkter
Mest populære tilkøb:
Skriv evt. til og fra kort samt leveringsdato
Du har opnået fri fragt! Du er kun 950 DKK fra fri fragt!
Subtotal Gratis

Din kurv er tom

Champagne Bollinger

Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track-record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er den fremmeste eksponent for Pinot Noir-druen i Champagne. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, og derfor er Bollingervinene kraftigere end de fleste andre Champagner. Andelen af druer fra Bollingers egne 1. Cru og Grand Cru marker er ekstremt højt i vinene. Bollingers "standard-champagne", Special Cuvée, indeholder for eksempel 80 % druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker!

Historien bag Bollinger champagne

Historien begyndte med Athanase de Villermont, den yngste søn af en ædel familie. Han var soldat under den amerikansk uafhængighedskrig og arvede en stor ejendom fra sin familie i Aÿ-området. Han mødte derefter Joseph Bollinger, en meget rejst tysk, der havde forladt sit fædreland for at lære om Champagne og Paul Renaudin, en lokal mand, der var fascineret af vinens verden. Firmaet Renaudin-Bollinger & Cie blev grundlagt den 6. februar 1829. Joseph tog sig af salget og Paulus af kælderen. Athanase havde grundlagt et Champagnehus, der skulle vise sig at udfolde sig gennem århundrederne. 

Joseph Bollinger giftede sig med Louise-Charlotte, datter af Athanase i 1837. Med tiden overtog deres sønner, Joseph og Georges Champagnehuset. Fra phylloxera-krisen til uro af første verdenskrig, skulle de stå over for nogle af husets største udfordringer. Under de to brødres vejledning opnåede Bollinger dog stor anerkendelse og udvide sine vinmarker betydeligt. I 1920 fandt Jacques Bollinger, Georges søn, sig ved roret i huset: en tung byrde for en 24-årig. Han konfronterede udfordringen med mod, støttet af hans kusiner Pierre og derefter Yves Moret de Rocheprise; for styrken af Bollinger ligger også i det stærke familie bånd. Sofistikeret, dyrket og en flydende engelsktalende, Jacques øgede Bollinger's fremtrædende evne i verden. Han ledede Huset med stor visdom gennem de vanskelige års recession og anden verdenskrig, og som borgmester i Aÿ var han forpligtet til at beskytte sin landsby.

Da Elisabeth Bollinger (født Law de Lauriston-Boubers) blev gift med Jacques i 1923, blev hun også lidenskabeligt involveret i husets fremtid. Hun var kun 42 da hun mistede sin mand til krigen. Uden tøven og med stor stolthed gik hun ind for at tage titlen "Madame Jacques", som hun blev kendt for. Hun kastede sig ivrigt ud i sin nye rolle. Under hendes mange besøg i udlandet blev der taget godt imod hendes charme. Madame Bollinger var ikke desto mindre en formidabel forretningskvinde, hun var også meget perfektionistisk og ville tolerere intet mindre end fremragende. Hun var altid klar til at forny og var drivkraften bag den meget originale Bollinger RD cuvée.

Med sin sædvanlige sunde fornuft samledes Madame Bollinger omkring de familiemedlemmer, der var mest interesseret i at følge i hendes fodspor. For det første lærte hun Claude d'Hautefeuille, hendes nieses mand huset ind og ud. I 1950 blev han direktør og lancerede et ambitiøst moderniseringsprogram. Madame Bollinger udnævnte sin formand i 1971, men forblev tæt involveret indtil hendes død seks år senere. Madame Bollinger's nevø Christian Bizot overtog fra Claude i 1978. Med sin store rejse foran sig, lavede han et møde med sommeliers, restaurantsejere og vinhandlere for at fremme husets vine. En stor formand, var kendt for sin uanstændighed og uformelhed. 

I 1994 var der ingen andre end det ældste barnebarn af grundlægger Joseph Bollinger, som skulle blive chef for huset. Efter at have startet sin karriere i Chili fortsatte Ghislain de Montgolfier med at udvikle huset med udøvelse af ekspertise som vejledende vejen. Han fortsatte med en politik om at begrænse mængderne produceret frem for at øge kvaliteten. En flittig ejer, Ghislain havde en stor sans for humor og kombineret videnskabelig stringens med entusiasme for succes. I 2007 blev han valgt som bestyrelsesformand for Union des Maisons de Champagne og medformand for Comité Champagne. 

I 2008 blev huset for første gang i sin historie overtaget af en der ikke var familiemedlem. Deres valg faldt på Jérôme Philipon, oprindeligt fra Champagne-regionen, som havde ført en imponerende karriere. Med Bollinger-familiens støtte har Jérôme Philipon udvidet sin forgængers program for modernisering og investering. Med ham har huset fortsat bevaret sin traditionelle ekspertise, samtidig med at man integrerer det bedste af nye teknologier til den fremtidige udvikling af mærket, både hvad angår kvalitet og kommerciel vækst.