Bollinger har netop lanceret en ny særudgave af deres vintagechampagne, som skal være en hyldest til både druen, årgangen og miljøet/klimaet. De formåede nemlig at blive HEV (High Environmental Value) certificerede, hvilket er det ypperste certifikat man kan få, når vi snakker miljø. Derfor er gaveæsken også produceret i genbrugsmateriale. Champagnen er produceret af Bollinger og er fra 2013, derfor navnet B13. 
 
2013 var et særpræget år, vinteren var lang, foråret vådt og tøvende, sommeren meget varm og med voldsomme tordenvejr. Året 2013 kan roligt kaldes for ekstremernes år. Grundet disse vejrforhold, besluttede champagnegiganten, Bollinger, at høste druerne så sent som muligt, for netop at få den perfekte modenhed. Året var så turbulent, at druerne fik en så karakteristisk smag, at den ikke kunne indgå i en af deres 3 nuværende produktlinjer af vintage-serier. Trods et så anderledes og turbulent år, med Bollinger tekniske kunnen, sætter det ikke stopper for at lave en champagne ud over det sædvanlige!
B13 er med en lækker og elegant friskhed med noter af citrus og gule stenfrugter samt en indsmigrende note af tarte tatin og mandler, kombineret med den klassiske og præcise Bollinger-mineralitet, charmerer denne markante vintage champagne, B13, sig ind på én. Der er virkelig tale om en champagne du SKAL prøve. 
 
Kan vi forvente et nyt skud på vintage-serien? Det vides atter ikke, om dette er en once-in-a-lifetime champagne, men vi håber helt sikkert på, at vi ser en ny fra Bollinger. Vi tør kun håbe på en B14
Bollinger B13 Blanc de Noirs Limited Edition 75 cl.
 
24. september, 2021 — Jonas Glarborg