Vintage = Vejret
Vejret i Champagne i 2008 var et af de køligste og mindst solrige år i næsten et halvt århundrede. Det var et klassisk nordligt klima, et som ikke er set meget siden. Nedbøren var normal, sommeren var tør, og temperaturen var konstant i hele vækstsæsonen. Det resulterede i langsom og stabil druemodning som gjorde dem intense, elegante og smukt struktureret. Ved høsten blev der observeret stor kompleksitet med et fuldt spektrum af smag og aromaer - perfekte druer.
For Krug resulterede året 2008 i en stor Krug Champagne, der både udviser kraft og elegance med en struktureret og intens mundfølelse, der er meget karakteristisk for KRUG Vintage i de største årgange.
I det endelige blend blev der brugt 53% Pinot Noir, som primært stammer fra parceller i Montagne de Reims Sud, herunder Aÿ, Mareuil, Bouzy og Ambonnay. Hertil 25% Pinot Meunier der bringer friskhed og citrus, mens aromatiske Chardonnay, der udgør 22% fylder blendet med frugt. Den ekstraordinære profil af Krug 2008 kommer efter 12 år i kældrene, som har bragt harmoni og finesse til Champagnen.
Teknisk info
Druer fra disse områder: Premier & Grand Cru | Pinot Noir: Ambonnay, Aÿ, Bouzy, Mareuil-sur-Aÿ | Chardonnay: Avize, Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Trépail, Villers-Marmery | Pinot Meunier: Coulommes-la-Montagne, Saint Gemme, Villevenard
Druesammensætningen: 53% Pinot Noir, 22% Chardonnay, 25% Meunier
Lagring: 10,5 år
Disgorged: efterår 2019
Dosage: 4,5 g/l
Drikkemoden: Nu til +2035
Oplevelsen
Ved første øjekast oplever du en intens og strålende gylden nuance.
Bouqueten er rig og har fyldige noter af honning, lakrids, mentol, appelsinskal og grapefrugt.
Smagen er livlig, intens og harmonisk med stor fylde i ganen, der udtrykker noter af kvæde, kandiseret frugt og citrus, gul kiwi, stjernefrugt, honning, æbletærte, smørkager, appelsinskal, pæon og fennikel, med blomster- og mentholundertoner. Den har en lang, afbalanceret og et præcist finish med en forbløffende struktur.
Food Pairing
Krug 2008 er et smukt match til østers tatar med hummeremulsion, parmesan -shortbread, tagliatelle med muslinger og basilikum, retter tilberedt med aromatiske krydderurter som oregano og timian eller hvid fisk i citron og peber sauce samt desserter såsom passionsfrugt og citronmarengs.