Dom Pérignon kunne Juni 2021 release deres seneste skud på stammen nemlig deres Vintage 2012. Dette blev gjort med en 45 minutters lang video, hvor kældermesteren Vincent Chaperon viste tre områder, vingården, kælderen samt smagslokalet. Efter den 45 minutter lange præsentation, var der arrangeret et zoom opkald, hvor 10 journalister kunne stille diverse spørgsmål. 
I præsentationen bliver det nævnt, at 2012 var et kontrastfyldt år, hvor vinteren bød på en masse udfordringer i form af hagl, frost & sygdom. Heldigvis for mastodonten Moët & Chandon, ejeren af Dom Pérignon, havde den sidste halvdel af året noget helt andet at byde på. Her var vejret nemlig varmt, solrigt og helt igennem perfekte forhold, til at druerne kunne vokse og modne. 
 
En champagne der byder dig velkommen med åbne arme!
 
Det er ikke kun kældermesteren selv, som finder Champagnen yderst interessant, velsmagende og elegant. Champagnen har nemlig fået skyhøje anmeldelser.  James Suckling og Antonio Galloni giver champagnen 97 point, hvor Essi Avellan MW giver den 96 → 98 point. Helt igennem eminente karakterer.
 
Vinen er muligvis mere åben end 2008 var ved udgivelsen, har noget af kraften og rigdommen i 2002, noget af 2004’s energi og saltholdighed og alligevel er den skarpere og mere spændt end 2010, for at sætte vinen i kontekst med de tidligere udgivelser. 
Så hvis du er vild med Dom Pérignons Vintage 2010, vil denne helt sikkert også falde i din smag! 
 
“You have to challenge the wine, to make it sing you have to attack it.”
Chaperon anbefaler altså krydret anretninger, som Food Pairing.
 
 
Dom Pérignon Vintage 2012 75 cl.
 
 
Du kan læse mere om Dom Pérignons årgang 2010 her!
23. september, 2021 — Jonas Glarborg