Dom Pérignon er dedikeret til udelukkende at skabe vintage-champagne. Hver flaske Dom Pérignon indeholder kun de bedste druer, og champagnens intensitet er baseret på præcision. Hver vintage-champagne har tre Plénitudes, og er resultatet af den afgående kældermester Richard Geoffroys fokus på at skabe de mest udsøgte champagner. Det betyder også, at Dom Pérignon kun produceres de år, hvor druerne er ideelle.
DOM PERIGNON CHAMPAGNE NÅR DET ER BEDST
Vintage-champagne er synonym med Dom Pérignon. Champagnen fremstilles udelukkende af høsten fra et enkelt år og kun i de år, hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon frigiver derfor kun en årgang, hvis champagnens modning tillader det. Champagnehuset har eksisteret siden 1921, og hører under virksomheden Moët Hennessy.
HISTORIEN BAG DOM PÉRIGNON
Historien bag Dom Pérignon trækker tråde tilbage til renæssancens Frankrig. Fra 1638 til 1715 levede Benedictine munken, Dom Pérignon, i Champagne regionen, hvor han brugte det meste af sin tid på Abbaye Saint-Pierre klosteret. Klosteret lå – og ligger stadig den dag i dag – i naturskønne omgivelser omgivet af det smukkeste kuperet landskab i det nordlige Frankrig. Områdets kølige klima var helt perfekt til dyrkning af vinstokke, og derfor er Champagne regionen stadig verdensberømt og elsket for sine champagner.
Dom Pérignon dedikerede en stor del af sit liv til at eksperimentere med gæringsprocesser af hvidvinsdruer – og det var i én af hans mange eksperimenter, at idéen til den sekundære gæring af hvidvin opstod. Derfor hersker der også en konsensus blandt mange champagneeksperter, at Dom Pérignon var ansvarlig for opdagelsen af champagnen.
Dom Pérignon udviklede nogle helt særlige teknikker, som forhindrede skrællen fra druerne i at blande sig med saften fra druerne. På den måde kunne champagnen bl.a. få sin karakteristiske, lyse champagne-farve. Ifølge anekdoter lyder det, at Dom Pérignon skabte sin første mousserende champagne ved en fejl, da han satte en flaske til side, som ikke var gæret helt færdig. Efter noget tid kunne han ikke forstå, at flasken ikke var sprunget som følge af trykket fra gæringsprocessen. Da han efterfølgende smagte på flasken, råbte han: “Kom hurtigt – jeg smager stjernerne.” Lige præcis den sætning er blevet associeret med champagne lige siden.
VINTAGE CHAMPAGNE – P1, P2 & P3
Dom Pérignon skaber som sagt kun vintage-champagner fra de årgange, hvor høsten har været bedst. Dom Pérignon lagres i minimum 7-8 år, hvor de opnår deres særlige kompleksitet i smagen. Men de kan også lagres i flere år, hvorfor man taler om tre stadier for Dom Pérignon champagner: P1, P2 og P3. P1, som er det første stadie, har en masse spændstighed og noter af frisk frugt i sig. Denne karakter opnår Dom Pérignon efter 7-8 års lagring. I det andet stadie – P2 – får champagnen helt naturligt mere intensitet og modenhed, da den lagres 12-15 år fra høsten. P3 er det sidste og tredje stadie. Her opnår champagnen sin helt unikke modenhed efter 30 år.
SPÆNDENDE UDVALG AF DOM PERIGNON
Hos PremiumBottles finder du et yderst spændende udvalg af Dom Pérignon champagner. Dom Pérignon Vintage 2013 er en fremragende årgang. Denne Dom Perignon er perfekt afbalanceret med syrlige og søde nuancer af tropiske frugter.
Dom Perignon nydes generelt bedst i hvidvinsglas, så alle duft- og smagsnuancer virkelig kan udfolde sig – og med en serveringstemperatur på 8-12 grader ° C for den perfekte smagsoplevelse. Har du nogen spørgsmål til vores Dom Pérignon champagner, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 217 217 03 eller sende os en mail på: kontakt@premiumbottles.dk