For mange personer er Yerba Maté en ukendt råvarer og flere har aldrig hørt om den før, selvom den ses i flere forskellige produkter på hylderne i kiosker og supermarkeder.

Derfor vil vi i dette afsnit lægge fokus på indholdet, virkningen og oprindelsen af Yerba Maté, en af verdens sundeste planter.

Yerba Maté er oprindeligt fra Sydamerika, hvor bladene bliver høstet og klargjort til brygning af te eller til at udvinde ekstrakter fra, der kan bruges i læskedrikke.

Yerba Maté giver energi som kaffe, sundhedsfordelene fra grøn te og euforien man kender fra chokolade. Alle disse virkninger samlet i én plante.

Yerba Maté er den mest afbalancerede naturlige stimulans, da den både leverer energi og ernæring. Den indeholder naturligt 24 vitaminer og mineraler, 15 essentielle aminosyrer og et væld af antioxidanter.

Det er stort set umuligt at finde en plante i verden, der kan måle sig med Maté målt på næringsværdi, da den indeholder alle de vitaminer der skal til for at opretholde det menneskelige liv.

Yerba Maté indeholder koffein, theophyllin og theobromin som er de stimulanser vi kender fra te, kaffe og chokolade. Mængden af koffein ligger fint mellem mængden fra grøn te og kaffebønner.
I modsætning til grøn te har Yerba Maté et lavt indhold af tannin, hvilket gør den kan brygges så stærkt som kaffe uden at blive ekstremt bitter.
Og i modsætning til kaffe er Yerba Maté ikke syreformende og olieagtig, hvilket gør det mindre sandsynligt at man oplever ”jitters” eller rysteture som det også kaldes.

Maté er kendt for at give et behageligt boost i energiniveauet, som oftest er blevet beskrevet som blidt, rent og roligt. Man oplever en tilstand af årvågenhed som man kender fra kaffe, men uden kaffens bivirkninger.

Yerba Maté bliver ofte brugt af atleter for at forbedre og øge kroppens fysiske ydeevne og mentale funktion.

Alle mennesker stræber efter at være så kloge, produktive, fokuserede og kreative som muligt, og Yerba Maté kan hjælpe dig et godt stykke på vejen mod at realisere dine drømme og nå dine mål.