KUNDESERVICE ALLE DAGE KL. 10-19 TLF: 21 72 17 03

Guarana

Flere personer kender til guarana, der findes i flere forskellige energi- og læskedrikke. Guarana bliver i stigende grad anvendt i diverse kosttilskud og drikkevarer, men mange kender ikke de konkrete virkninger af dette bær.

Derfor vil vi i dette afsnit lægge fokus på indholdet, virkningen og oprindelsen af Guarana, en af verdens sundeste planter.

Guarana er opkaldt efter guarani stammen i Amazonas, der har brugt frøene i århundreder til at brygge en te lignende drik. Teen fremstilles ved at male de afskallede frø og derefter tilsætte varmt vand og sukker.
I dag anvendes guaranafrø som medicin i flere dele af Sydamerika.

Oftest bruges guarana til vægttab, øge og forbedre atletiske præstationer og som et stimulerende middel for at mindske mental og fysisk træthed.

Nogle mennesker bruger også guarana til at behandle lavt blodtryk og kronisk træthedssyndrom. Andre anvendelser omfatter behandling af igangværende diarré, feber, hjerteproblemer, hovedpine, ledsmerter, rygsmerter og hedeture.

I fødevareindustrien er guarana blevet anvendt som en aromatisk ingrediens i drikkevarer og slik.

Men hvordan virker guarana?

Guarana indeholder koffein. Koffeinen stimulere centralnervesystemet, hjertet og musklerne. Guarana indeholder også theophyllin og theobromin, som er stoffer svarende til koffein.

Guaranabær sælges ofte som et kosttilskud og markedsføres mod atleter, der søger at opnå sit højeste præstationsniveau.

Guarana bruges oftest som stimulant og indeholder ca. dobbelt så meget koffein som kaffebønner. Koffein er blevet brugt til at øge atletiske præstationer siden gladiatorernes tid. Det er også et af de mest anvendte og socialt acceptable lovlige stoffer i verden.

Test på mennesker fastslår, at en 75 mg dosis af tørret guarana ekstrakt kan forbedre mental performance og øge opmærksomheden i op til seks timer.

Andre undersøgelser viser, at guarana kan hjælpe unge voksne med at præstere bedre i mentale opgaver og bekæmper den mentale træthed, der er forbundet med lange perioder med hjernearbejde.
Guarana er derfor et perfekt supplement til fx at skulle læse op til eksaminer.

Så hvis du har mange bolde i luften på samme tid, det kan være sportsligt, arbejdsrelateret eller studierelateret m.fl., kan guarana måske give dig det boost du har brug for.

I 2002 undersøgte et hold af forskere, om en blanding af guarana, yerba mate og damiana (alle rige på koffein) kunne hjælpe folk med at tabe sig. Forskerne fandt, at blandingen resulterede i "betydeligt" vægttab efter 45 dage.

Sale

Unavailable

Sold Out