Ginseng rod er vidt udbredt i Nordamerika og Asien. Ginseng kan findes i flere forskellige energi- og læskedrikke, men er i århundrede blevet anvendt som medicin i Asien. Ginseng er en af de mest populære former for urtemedicin i verden.

Derfor vil vi i dette afsnit lægge fokus på indholdet, virkningen og oprindelsen af Ginseng, en af verdens sundeste urter / rodfrugter.

Ginseng vokser i fjerne dele af Asien og i Nordamerika. Rødderne har en stimulerende og opvågnende effekt og er samtidig godt for immunsystemet. Dette er en af grundene til at ginseng har været brugt som medicin for mange år tilbage. Herunder beskrives nogle af de positive virkninger ginseng kan have på vores krop og sanser.

Ginseng kan øge den generelle hjertesundhed og beskytte mod hjertesvigt. Asiatisk ginseng kan især beskytte mod symptomer på hjertesygdomme og støtte sunde kolesteroltal.

Nogle undersøgelser tyder på, at asiatisk ginseng øger blodtrykket ved typiske doser, men sænker det ved højere doser, så pas på med det, hvis du har højt blodtryk.

Undersøgelser tyder også på, at asiatisk ginseng kan have neuroprotektive egenskaber, herunder vedligeholdelse af homeostase samt antiinflammatorisk-, antioxidant- og immunstimulerende aktiviteter. Urten kunne potentielt være nyttig for bekæmpelsen af Parkinsons, Alzheimers, Huntingtons, multipel sklerose og andre neurologiske lidelser.

Indholdet af antioxidanter i asiatisk ginseng og dens anti-inflammatoriske egenskaber virker også nyttige som en lovende neuroprotektiv strategi mod hjertestop.

Andre undersøgelser viser at asiatisk ginseng kan virke opkvikkende hos personer med kræft. CRF (cancer related fatigue / kræftrelateret træthed) er det mest almindelige symptom hos patienter med kræft. De personer, der brugte højdosis asiatisk ginseng (800 mg oralt dagligt i 29 dage) rapporterede om forbedret træthed, livskvalitet, appetit og søvnkvalitet.

Ifølge forskningen offentliggjort i Alternative Medicine Review, har undersøgelser vist at ginseng har evnen til at reparere og reversere celledifferentiering.

Både amerikansk og asiatisk ginseng kan stimulere immunsystemet. I en undersøgelse havde de personer, der indtog 400 mg ginseng hver dag i fire måneder, færre forkølelser end personer som ikke indtog ginseng. De personer der indtog ginseng men alligevel blev ramt af forkølelse, var forkølelsen kortere i varigheden.

Asiatisk ginseng kan også være gavnlig ved behandling af erektil dysfunktion, og kan forbedre sædproduktion, seksuel aktivitet og seksuel præstation.

Derudover kan ginseng øge mental opmærksomhed, indlæringsevner og rational tænkning. University of Maryland Medical Center, har konkluderet følgende i sin forskning: "Tidlig forskning viser, at ginseng kan forbedre ydeevnen på ting som mental aritmetik, koncentration og hukommelse. ”