Acaibær er efterhånden en udbredt spise blandt folk der fokuserer på sundhed og velvære. Man kan blandt andet få serveret de lækre Acai Bowls på flere danske rawfood restauranter, men få ved rent faktisk hvilken virkning acaibærene har.

Derfor vil vi i dette afsnit lægge fokus på indholdet, virkningen og oprindelsen af Acaibærene, en af verdens sundeste bær.

Acaibærene vokser og findes i den brasilianske amazonregnskov. Acaibær er meget rige på naturlige antioxidanter, der naturligt optimere blodcirkulationen og modvirker høje kolesteroltal.

De indeholder ca. samme mængde antioxidanter som tranebær, men har alligevel et højere indhold en blåbær, jordbær samt flere andre. Disse bær indeholder en række stoffer, der kan øge menneskets generelle sundhed.

I laboratorieundersøgelser synes antioxidanter at beskytte celler mod skade, der kan føre til sygdomme som kræft, og i nogle studier vises det, at nogle antioxidanter direkte kan hæmme væksten af visse former for kræft.

Indholdet i acaibær kan reducere inflammation og kan muligvis forsinke spredningen af kræftceller. Nogle laboratorieundersøgelser af acai-ekstrakter, medførte positive reaktioner på blodkar, som kan være nyttige til flere forskellige medicinske tilstande.

Acai er blevet solgt som kosttilskud til modvirkning af lidelser som højt kolesteroltal, hjerteproblemer, allergier og kræft.

Herunder listes nogle af de bedste virkninger af acaibær:

  • Hjertesundhed – Acaibær er ekstremt rig i anthocyaniner, der sænker kolesterolniveauet i blodet.  

  • Fremmer hudens sundhed – Mange skønhedsprodukter indeholder acaiolie på grund af det høje antioxidantindhold. Spises acaibær, kan det også give din hud en sundere glød.

  • Styrker Immunforsvaret – Acaibær er rig på vitamin C og ellaginsyre, en immun-boostende kombination, der har vist sig at undertrykke væksten af ​​kræft. (Acai bær er ikke en kur mod kræft; Men forhåbentlig vil flere undersøgelser kunne bidrage til kampen.)
  • Energi Boost – På baggrund af acaibærenes sundhedsmæssige fordele, kan ekstrakt herfra føre til et øget energiniveau og større udholdenhed.

  • Bedre Sex – I forbindelse med acaibærenes evne til at øge blodcirkulationen i menneskekroppen, kan dette bidrage til et løft i sexdrevet, især for mænd.

  • Forbedre mental funktion - Undersøgelser viser, at acai kan forhindre mental ubalance hos menopausale kvinder.